Lente Retreat

De Magie van de Lente
3-5 juni 2022

Liggend in het gras, in de koesterende warmte van de zon, omringd door de geur van ontelbare bloemen, streelt een zachte lentebries je huid…

Wat heb jij nodig om je weer te herinneren wie je werkelijk bent? 

Laten we bewegen, verzachten, ontspannen en genieten.

Herinneren, herkennen, helen. 

Luisteren naar de wijsheid van ons hart. Zacht, liefdevol en wijs. Sprankelend en krachtig. En nog zoveel meer!

We gaan op ontdekking en maken een innerlijke reis door alle lagen van wie jij bent. Hier is ruimte om helemaal jezelf te zijn. Een betoverende plek om weer verbinding met jezelf en de natuur te maken. Om thuis te komen bij jezelf.

Laat je verrassen op dit sprankelende lenteweekend vol zachte Dru yoga, ontspanning, heerlijk eten (door professionele kok!), bijzondere extra’s in de natuur en tijd voor jezelf, op een retreat dat nét dat beetje extra verdieping en verrijking biedt.

Highlights

Dag-tot-dag programma

(Wijzigingen voorbehouden)

Optie: Lijkt het jou fijn om op donderdagavond aan te komen en extra lang te genieten van je weekend? Dat kan! Vanaf 20:00 ben je welkom. Kijk voor meer info bij het kopje “Prijs”.

 • 10h00   Aankomst
 • 10:45   Dru Yoga & openingsritueel
 • 13h00   Lunch
 • 16h00   Dru yoga “Liefdevol loslaten” inclusief EFT (Emotional Freedom Technique) sessie om spanning los te laten
 • 18h30   Diner
 • 20h00   Vuurceremonie
 • 08h00   Licht ontbijt
 • 09h30   Dru yoga “Innerlijke kracht”
 • 11h00   Brunch
 • 12h00   Vrije tijd
 • 15h00   Verwenhapje
 • 16h00   Dru yoga “Intuïtie”
 • 18h30   Diner
 • 20h00   Strandwandeling & Yoga Nidra
 • 08h00   Licht ontbijt
 • 09h30   Dru yoga “Verbinding” inclusief klankschaal meditatie
 • 11h00   Brunch
 • 12h00   Vrije tijd
 • 14h00   Afrondingsritueel
 • 15h00   Verwenhapje
 • 15h30   Uitzwaaien

Yoga en docente

De yoga wordt gegeven door Dorinde de Boer, gediplomeerd Dru Yoga docente met jarenlange ervaring in het geven van (online) lessen, workshops en retreats. Iedere les, iedere ontspanning, iedere meditatie geeft zij vanuit haar hart, doorleefd en puur, en dat voel je. Op warme en liefdevolle wijze zet zij haar programma neer met veel aandacht voor detail. Zo biedt zij een veilige bedding waarin de deelnemers voelen dat zij helemaal zichzelf kunnen zijn, waarin zij mogen loslaten en ontspannen; mogen landen in de stilte in zichzelf. 

Dru Yoga staat ook wel bekend als “de Yoga van het Hart”. In deze lessen beleef je een yoga ervaring die niet alleen gericht is op het fysieke lichaam, maar waar ook aandacht is voor meditatie en visualisatie. Alle lagen van lichaam worden meegenomen in de harmonieuze, vloeiende bewegingen van zachtheid en kracht, die verrijkt worden door rustige achtergrondmuziek en prettige geuren. Klassieke asana’s en energetische bewegingen op het ritme van je adem brengen je bij een diepgaand gevoel van verbinding met jezelf, met jouw wijze hart en jouw eigen sprankelende licht. 

Kenmerkend voor Dru Yoga is onder andere een Energy Block Release (EBR): een doeltreffende sequentie van op elkaar afgestemde bewegingen en yogahoudingen die je helpen om spanning en energieblokkades op zowel fysiek als emotioneel niveau los te laten. Belangrijk hierbij is met name het gebied rondom de wervelkolom, hierdoor is deze vorm van yoga ideaal voor het verlichten en verminderen van veelvoorkomende klachten in de nek, rug en schouders. De lessen eindigen altijd met een welverdiende, lange ontspanning waarin de opgebouwde energie zijn weg in het lichaam kan vinden om je zo de volledige werking van de yoga mee te geven. En, goed om te weten, deze yoga past bij iedereen, elk lichaam, elke leeftijd!

“Yoga om naar uit te kijken, yoga waar je ontspannen en blij van wordt, yoga om helemaal van te genieten.”
Dorinde de Boer
Dru Yoga Docent

Locatie

Het retreat vindt plaats op Finca Vrij, een inspirerende locatie in de nabijheid van het strand in Zeeland. De 5500 vierkante meter grote privétuin zorgt voor een bloemrijke bubbel met allerlei verborgen plekjes waarin je helemaal kunt genieten en ontspannen in de frisse Zeeuwse lucht.

De lichte, ruime yogazaal met verwarmde vloer en openslaande deuren biedt een prachtig uitzicht op de binnentuin. Op deze knusse plek kun je je helemaal overgeven aan de helende werking van Dru yoga. Alle yogamaterialen die je je maar kunt wensen zijn aanwezig, zoals fijne matten, kussens, dekens en zelfs matrasjes voor als we langer gaan ontspannen. En bij goed weer (het is tenslotte juni!) gaan we ook zeker naar buiten om te ademen en te bewegen in de vrijheid van de natuur.

De bijzonder sfeervolle orangerie is gelegen naast de yogaruimte, waar gegeten, gepraat, gerelaxed en genoten kan worden. Een gezellige plek vol kleur, licht, planten en vrolijke kussens. En natuurlijk een hemels uitzicht op de tuin en alle bloemenpracht!

De appartementjes worden gedeeld door maximaal 2 personen. Ze zijn gebouwd voor 3-4 personen, maar wij houden van ruimte! Daarom deel je jouw appartement slechts met één andere deelnemer. Het zijn 6 verschillend ingerichte minihuisjes, met een zitbank, een eettafel, een keukentje en eigen sanitair, plus een eigen terrasje voor de deur midden in de geuren en kleuren van de omringende tuin. 

Deze mooie en magische plek is exclusief voor ons gezelschap gereserveerd.

Eten & drinken

Naast yoga is voeding ook een belangrijk onderdeel van dit retreat. Iedere dag bereidt onze privé chef met veel liefde voor ons drie heerlijke biologisch vegetarische maaltijden en allerlei lekkers. De maaltijden worden gemaakt met zoveel mogelijk lokale seizoensproducten, sommige zelfs uit eigen moestuin. Daarnaast zijn er voldoende tussendoortjes en onbeperkt thee, water en fruit.

Prijs

Deelname per persoon:

Mail nu voor last minute korting naar info@dooryoga.nl

 • EUR 525,- p.p. voor een sfeervol 2-persoons appartement met eigen sanitair.
 • Optie: EUR 55,- p.p. voor een extra overnachting vanaf donderdag 20:00 inclusief ontbijt.

Prijs is inclusief:

Prijs is exclusief:

Algemene voorwaarden: