Weekend Retreat

 

Liggend in het gras, in de koesterende warmte van de nazomerzon, omringd door de geur van ontelbare bloemen, streelt een zachte bries je huid…

Wat heb jij nodig om je weer te herinneren wie je werkelijk bent? 

Hoe voelt het voor jou om alleen maar te ZIJN, zonder verplichtingen, zonder zorgen, even helemaal niets? Zodat je vanuit die plek, diep in jou, weer écht kunt voelen waar jouw hart naar verlangt…

Laten we bewegen, verzachten, ontspannen en genieten.

Herinneren, herkennen, helen. 

Luisteren naar de stilte in ons hart. Zacht, liefdevol en wijs. Sprankelend en krachtig. En nog zoveel meer!

We gaan op ontdekking en maken een innerlijke reis door alle lagen van wie jij bent. Hier is ruimte om helemaal jezelf te zijn. Een betoverende plek om weer verbinding met jezelf en de natuur te maken. Om thuis te komen bij jezelf.

Op deze gouden nazomerdagen zijn we samen op een sprankelende plek in Zeeland, omgeven door een sprookjesachtige tuin. Allerlei paadjes en verborgen plekjes prikkelen je nieuwsgierigheid en op het heerlijke grasveld kun je helemaal ontspannen en genieten in de laatste zomerzon. 

De lessen zijn gevuld met meditaties, sequenties, ademoefeningen en ontspanningen uit de Dru Yoga. Daarnaast zullen we ontspannen met diepgaande visualisatiereizen uit de Yoga Nidra, die je laten afdalen naar de stilte diep in jou, waardoor jouw lichaam helemaal tot rust komt, op magische wijze heelt van binnenuit, en oplaadt met krachtige nieuwe energie. 

Highlights

Dag-tot-dag programma

 • 17h00   Aankomst
 • 18h00   Opening
 • 18h30   Dru Yoga
 • 20h00   Diner
 • 21h30   Vrije tijd
 • 09h00   Ontbijt
 • 10h30   Dru Yoga
 • 13h00   Lunch
 • 13h30   Vrije tijd: wellness / massage / wandelen
 • 17h00   Dru yoga 
 • 18h30   Diner
 • 20h00   Yoga Nidra
 • 09h00   Ontbijt 
 • 10h30   Dru Yoga
 • 13h00   Lunch
 • 14h00   Afsluiting

Yoga en docente

De yoga wordt gegeven door Dorinde de Boer, gediplomeerd Dru Yoga docente met jarenlange ervaring in het geven van (online) lessen, workshops en retreats. Iedere les, iedere ontspanning, iedere meditatie geeft zij vanuit haar hart, doorleefd en puur, en dat voel je. Op warme en liefdevolle wijze zet zij haar programma neer met veel aandacht voor detail. Zo biedt zij een veilige bedding waarin de deelnemers voelen dat zij helemaal zichzelf kunnen zijn, waarin zij mogen loslaten en ontspannen; mogen landen in de stilte in zichzelf. 

Dru Yoga staat ook wel bekend als “de Yoga van het Hart”. In deze lessen beleef je een yoga ervaring die niet alleen gericht is op het fysieke lichaam, maar waar ook aandacht is voor meditatie en visualisatie. Alle lagen van lichaam worden meegenomen in de harmonieuze, vloeiende bewegingen van zachtheid en kracht, die verrijkt worden door rustige achtergrondmuziek en prettige geuren. Klassieke asana’s en energetische bewegingen op het ritme van je adem brengen je bij een diepgaand gevoel van verbinding met jezelf, met jouw wijze hart en jouw eigen sprankelende licht. 

Kenmerkend voor Dru Yoga is onder andere een Energy Block Release (EBR): een doeltreffende sequentie van op elkaar afgestemde bewegingen en yogahoudingen die je helpen om spanning en energieblokkades op zowel fysiek als emotioneel niveau los te laten. Belangrijk hierbij is met name het gebied rondom de wervelkolom, hierdoor is deze vorm van yoga ideaal voor het verlichten en verminderen van veelvoorkomende klachten in de nek, rug en schouders. De lessen eindigen altijd met een welverdiende, lange ontspanning waarin de opgebouwde energie zijn weg in het lichaam kan vinden om je zo de volledige werking van de yoga mee te geven. En, goed om te weten, deze yoga past bij iedereen, elk lichaam, elke leeftijd!

“Yoga om naar uit te kijken, yoga waar je ontspannen en blij van wordt, yoga om helemaal van te genieten.”
Dorinde de Boer
Dru Yoga Docent

Locatie

Het retreat vindt plaats in retraite- en wellnesscentrum De Schouw, een inspirerende locatie in de nabijheid van de kustdorpjes Renesse en Zierikzee. De grote privétuin van het landgoed zorgt voor een bloemrijke bubbel met allerlei verborgen plekjes waar je helemaal kunt genieten en ontspannen in de frisse Zeeuwse lucht. Ook is er een terras om lekker buiten te eten en talloze ligstoelen om in de grasweide te genieten van de laatste zonnestraaltjes. Of neem je liever een duik in het zwembad?

In de lichte, ruime yogazaal kun je je helemaal overgeven aan de helende werking van Dru yoga. Alle yogamaterialen die je je maar kunt wensen zijn aanwezig, zoals fijne matten, kussens en dekens. Vind je het juist fijn om je eigen spulletjes mee te nemen? Dat mag natuurlijk ook!

De sfeervolle woonkamer met artistieke details is de plek waar gegeten, gepraat, gerelaxed en genoten kan worden. Een gezellige plek vol kleur, licht, zachte banken en karakteristieke lampen. En natuurlijk een hemels uitzicht op de tuin en alle bloemenpracht!

In de wellness geniet je van sauna’s, een warmwaterbad, voetenbad, koudwatertobbe en een heerlijke loungebank. 

Op deze mooie en magische plek worden er dit weekend nog twee retraites georganiseerd. Hierdoor is het mogelijk om ook bij de andere docenten open lessen te volgen in de ochtend voor het ontbijt. Kijk op de site van My Own Retreat voor alle info.

Eten & drinken

Naast yoga is voeding ook een belangrijk onderdeel van dit retreat. Iedere dag bereidt de chef met veel liefde drie heerlijke biologisch vegetarische maaltijden en allerlei lekkers. Puur, bewust en passend bij het retreat. De maaltijden worden gemaakt met zoveel mogelijk lokale seizoensproducten. Daarnaast zijn er voldoende tussendoortjes en onbeperkt thee en gezuiverd water.

Prijs

Kamer met badkamer:
€ 510 – 1p kamer 
€ 425 – 2p kamer
€ 370 – 3/4p kamer

Kamer met wastafel en gedeeld sanitair:
€ 470 – 1p kamer
€ 395 – 2p kamer
€ 350 – 3/4p kamer 

€ 315 – eigen tent / camper
€ 295 – overnachting elders

Prijs is inclusief:

Prijs is exclusief: