Fertiliteitsyoga

Niet voor iedereen is zwanger worden een vanzelfsprekendheid. Helaas worstelen steeds meer vrouwen met de soms weerbarstige praktijk van een kinderwens en worden geconfronteerd met teleurstelling, verdriet en het verlies van vertrouwen in zichzelf en hun lichaam. In onze fertility yogalessen en cursus kom je samen met vrouwen die net als jij graag moeder zouden willen worden, om samen yoga te beoefenen en te ontspannen, maar ook zodat je voelt dat je niet de enige bent en je in een veilige omgeving je ervaringen kan delen.
 

De invloed van dagelijkse, langdurige en/of chronische stress op het vrouwelijke lichaam en de hormonale balans is helaas niet te onderschatten en kan op allerlei manieren het optimaal functioneren van het vrouwelijke lichaam in de weg staan. Zolang je lichaam in een (zekere mate van) overlevingsstand verkeert, zal zwanger worden geen prioriteit voor je lichaam zijn. Mentale als ook fysieke ontspanning vormen dan ook de sleutels tot een verbeterde algehele vrouwelijke gezondheid en dat is waar we met Fertiliteitsyoga nu precies mee aan de slag gaan.

Of je nu natuurlijk probeert zwanger te worden,in een medisch traject zit en ook wanneer een tweede kindje langer dan gewenst op zich laat wachten: je bent altijd van harte welkom.

Fertility Yogacursus in Utrecht

Tijdens de 5-weekse live cursus gaan we aan de slag met zowel theorie als met yoga en ontspanning in uitgebreide fertiliteitsyogalessen. Door middel van specifieke yoga oefeningen, bewuste ademhaling, meditatie, diepe ontspanning, voeding & zelf-massage, kan je een goede voedingsbodem creëren voor een toekomstige zwangerschap en bereid je zowel je lichaam als geest hierop voor.

De lessen bestaan uit een deel theorie en een groot gedeelte praktijk in de vorm van yogabeoefening en meditatie. Het doel van de fertiliteitsyogacursus is om je verschillende handvatten aan te bieden waar je thuis mee aan de slag kan zodat je je leven zodanig kan inrichten dat ontspanning er een belangrijke(re) rol in speelt en je zo de meest optimale omstandigheden te creëren voor een toekomstige zwangerschap.

Praktische informatie

  • Duur: De Fertiliteitsyogacursus beslaat 5 sessies van 2,5 uur.
  • Lesdata Juni/Juli 2024 Woensdagavond 5,12,19,26 juni en 3 juli 2024
  • Tijden: 19.00 – 21.30 uur
  • Locatie: Studio Vandaan, Boerhaaveplein 110, Utrecht
  • Cursustarief: €195,00 voor de gehele cursus van vijf sessies.
  • Groepsgrootte: de groep is bewust klein; maximaal 8 dames.

Losse lessen Fertiliteitsyoga in Utrecht

In de Fertility yogalessen combineren we een vol uur fertility yoga-oefeningen en ontspanning met een sharing circle waarin je mag delen wat je wilt (en niet hoeft te delen als je niet wilt). We hopen dat het samenkomen met gelijkgestemden en het beoefenen van deze specifieke yoga in een veilige ruimte om te delen, je zal kunnen steunen op jouw persoonlijke pad naar een toekomstige zwangerschap.

Nieuwe data: 10 & 24 april 2024

Kijk voor alle informatie en inschrijven op Studio Vandaan

One Day Yoga & Fertility Retreat

Een prachtige One Day Retreat in samenwerking met fertility masseuse Kim van Wombility komt eraan! Op zondag 15 september is het zo ver.

In een kleine groep gelijkgestemde vrouwen doen we samen aan yoga, massage, sharings en is er alle ruimte voor jouw kinderwens. Je wordt verwend met een heerlijke lunch (vegan & biologisch) bomvol ingrediënten die jouw vruchtbaarheid een boost geven. Een dag vol ontspanning, (h)erkenning en geborgenheid. Met na afloop een superleuke fertility goodiebag! Kijk HIER voor alle info en tickets!