Door wie?

Dorinde de Boer

Na jarenlang proeven van verschillende yogatradities, in Nederland en de wereld rond, kwam ik uit bij Dru Yoga. Dit was wat ik zocht! Eindelijk een yogales waar ik zelfs aan het einde van een lange dag nog heen wilde fietsen, om mijzelf op te laden met nieuwe energie en om uitgerust en met kalmte in mijn hoofd weer naar huis te gaan. Eindelijk een gevoel van thuiskomen bij mezelf.

Vol enthousiasme ben ik daarom in 2014 begonnen aan de driejarige Dru Yoga Docentenopleiding bij Dru Netherlands. Daar zat ik helemaal op mijn plek en heeft Dru voor altijd een plekje in mijn leven en in mijn hart veroverd. Sinds 2017 geef ik wekelijkse lessen, workshops en retreats op verschillende betoverende plekken in Utrecht en het hele land. Altijd in kleine groepen, op sfeervolle locaties en met persoonlijke aandacht. Hierin komt alles samen wat ik voor jullie verzameld heb op mijn reis… in geur, klank en beweging. 

Vervolgens heb ik mij niet alleen verder ontwikkeld in Dru Yoga, maar ook in andere elementen van groei in liefde en bewustzijn. Ik volgde onder andere de specialisatie module Klank & Mantra bij Dru Netherlands, om mij meer bewust te worden en te kunnen werken met de helende eigenschappen van klank. Ook de sjamanistische jaartraining het Mystieke Hart, uitgedragen door Inca sjamaan Avani van Leeuwe, heeft mij veel inzicht en vrijheid gebracht. In 2020 heb ik een opleiding in Ayurvedische massage gevolgd bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte waardoor ik nu heerlijke lichaamsbehandelingen kan geven. Tevens is de Lomi Lomi massage in 2022 op mijn pad gekomen, die werkelijk zalig is om te geven, zo vloeiend, bijna dansend over het lichaam. In 2022-2023 volgde ik de opleiding Hormoonyoga van Elske Feitsma die me naar nog meer zachtheid en vrouwelijkheid in mijzelf en in mijn lessen heeft gebracht. Ik specialiseerde mij verder in fertiliteitsyoga voor vrouwen met een kinderwens en geef namens Studio Vandaan cursussen en lessen in deze bijzondere vorm van yoga waarbij we met name meer bewustzijn, ontspanning en vertrouwen creëren in het proces van zwanger worden. Daarnaast maak ik veel en dankbaar gebruik van de krachtige eigenschappen van essentiële oliën, voor mijzelf en in de lessen die ik geef. En tenslotte hebben de laatste maanden mij naar het bespelen van de ukelele geleid, waarvan ik verwacht dat het een prachtige aanvulling zal geven aan mijn lessen.

Wie ben ik nog meer? Ik heb een passie voor reizen, koken, de Spaanse taal en muziek én ik geniet van (ecstatic) dansen,  de tijd vergeten in mijn moestuin of met een goed boek… Dan ontstaan de mooiste ideeën…! 

2020 07 yogaretreat klein